Vakantie met de vierwieler

Geef toe: het is en blijft een bijzonder tafereel. Vader aan het stuur. Moeder ernaast met de kaart op schoot. De kinderen op de achterbank, ingemetseld tussen kleurboeken, knuffels en reisgezelschapsspelen. De koffer volgeladen tot boven de hoedenplank met de onmisbare frigobox helemaal in het midden onderaan tegen de klep geperst.

© Pixabay.com

Zo bolden wij in heuglijke tijden ieder jaar onze vakantie tegemoet. Na een aantal uren duwen en trekken op de achterbank en gebakkelei in de cockpit over de te volgen route en het aantal plaspauzes, doemden de eerste bergtoppen op aan onze einder of vulde de zilte zeegeur onze zintuigen.

Hoewel tegenwoordig het comfortniveau sterk gestegen is en het frustratiepeil navenant gezakt, spreekt de avontuurlijke onderneming van een autovakantie nog steeds tot de verbeelding. De gloednieuwe reissite Autovakanties.be drijft op deze ontdekkingsdrang en samenhorigheid. Allemaal samen in die kleine cabine. Allemaal samen die kilometers malen. Allemaal samen: “Ooh! Kijk daar! Een berggeit op die flank!”

Autovakanties.be barst van de ideeën voor … autovakanties. Elke bestemming die vanuit België op orthodoxe wijze bereikbaar is met de eigen vierwieler, komt aan bod. Tussen de inspirerende blogs spreiden adverteerders hun vakantie-aanbod uitgebreid tentoon. De focus ligt op content, prachtige foto’s en de mogelijkheid om te boeken bij de aanbieder. Voortaan ziet de voorbereiding van een vakantie met eigen wagen er als volgt uit: Autovakanties.be checken, voltanken en wegwezen.